Personlige fortellinger

Kan de buddhistiske læresetningene ha noen betydning for dagens mennesker? Her er en samling forskjellige personlige historier om buddhismen i samtidens Norge.
 

Min vei til buddhismen – eller; gjennom thaimat til erkjennelse

Som mange andre hendelser i livet, var også min vei til buddhismen et resultat av tilfeldigheter. Jeg har vært veldig begeistret for thaimat helt siden første gangen jeg smakte det. Jeg har et par restauranter like i nærheten der jeg bor, begge med særdeles hyggelige eiere, og med utrolig god mat. Min begeistring for det thailandske kjøkken skulle etter hver vise seg å være en indirekte vei til buddhismen. Og etter at den første spede interessen var vekket, fulgte mer dyptgående vurderinger av mitt livssyn. Mer om det senere….
READ

From faith in God to Atheism to Buddhism

Coming soon…
READ

Det forandret livet mitt

Noen traumatiske situasjoner oppsto i ungdomsårene, og snart oppdaget jeg alkohol og narkotika som en måte å takle lidelsen som jeg opplevde. Avhengighetene mine utviklet seg til det punktet at jeg røkte eller drakk hver eneste dag. Det kom til et punkt i en spesielt mørk periode av livet mitt der jeg følte det var helt håpløst og til og med alkoholen fikk meg ikke til å føle meg bedre. Jeg så opp på stjernene og spurte meg selv: ”Er dette alt det er for meg i livet? Er det ikke noe mer enn å røyke, drikke og jage etter kvinner ? Det må være noe utover alt dette. Hva nå om jeg prøver noe helt annet enn det jeg har gjort inntil nå.””…
READ
Lukk meny