Formål

Vi fokuserer oppretting og drift av Lokuttara Vihara – Skiptvet buddhistkloster. Vårt formål er å bygge opp et aktivt og levende samfunn rundt dette. Vi vil blant annet samles på ulike arrangementer i regi av klostret. Vi er tilknyttet stiftelsen Skogskloster som eier eiendommen i Skiptvet en times tid unna Oslo. Ved å etablere et tradisjonelt skogskloster her i Norge vil vi få tilgang til kompetende Dhamma-lærere.

Beskrivelse

Stiftelsen Skogslkloster skal samle theravada-buddhister og andre som er interesserte i mindfullness og meditasjon, uavhengig av etnisitet, for å byggge et sktivt skogskloster. Som en del av dette arbeidet fokuserer vi på å organisere ulike arrangementer forbundet med therevada-buddhisme. Vi knytter oss spesielt til den thailandske skogstradisjonen etter Ajahn Chah, og til lærere og praksis innen denne tradisjonen.

Den thailandske skogstradisjonen og vår praksis

Vi har vanligvis ukentlige aktiviteter og inviterer lærere til å lede arrangementer som kurs og meditasjonssamlinger gjennom hele året. Du kan lese mer om hvordan din meditasjonspraksis eller buddhistiske praksis kan støttes av tilknytning til oss her.

I 2015 grunnla vi et kloster i Skiptvet i Østfold. For tiden er det en fastboende sangha av munker der. Se facebook-siden for oppdatert informasjon.

Skogskloster Buddhistsamfunn har fra 2013 vært medlem av trossamfunnet Buddhistforbundet, og mottar støtte fra stat og kommune. Dersom du ønsker å støtte Skogskloster Buddhistsamfunn gjennom medlemskap i Buddhistforbundet, så kan du melde deg inn via nettsiden til Buddhistforbundet.

Ønsker du å være med å delta eller bidra på ulike måter er du hjertelig velkommen. Ta kontakt med oss på e-post ,eller kom på et av våre arrangementer. Donasjoner er hjertelig velkommen til Skogskloster Buddhistsamfunns konto nummer: 1503 30 58575. Dersom du ønsker å støtte klosteret direkte finner du informasjon om det her.

Jonatan, som har trent ved klosteret vårt i ett år som anagārika, har startet en meditasjonsgruppe i Göteborg, Sverige. Av og til gir vi undervisning via nettet til gruppa. Du kan finne gruppa her. 

Hva kan vi tilby deg?

Skogskloster Buddhistsamfunn ble startet høsten 2011 og er fortsatt under utvikling. Siden oppstart har vi stadig økt tilbudet av aktiviteter, og det vil vi fortsette å gjøre. Uansett hvilket nivå du befinner deg på, eller hvilken erfaring du har, har vi noe å tilby deg. Vi møter deg der du er, om du er nybegynner som ønsker å lære om meditasjon, om du ønsker å meditere for å stresse ned i en travel hverdag, eller om buddhistisk praksis er en livsstil for deg. I perioder vil vi både ha munker til stede på våre ukentlige meditasjonskvelder og det vil være muligheter for å besøke munkene der de bor. Dette annonseres i vår kalender.