Dhamma-lenker

Dhamma (Sanskrit Dharma) betyr Buddhas lære på Pali. I dag er vi så heldige å ha mange gratis Dhamma-ressurser på nettet. I følge Buddhistiske tradisjoner er det ikke lov å ta betalt for å spre Dhamma. Her er noen lenker og beskrivelser. Håper de kan komme til nytte for din Buddhistiske praksis.
De aller fleste ressursene her er på engelsk, men det finnes noen norske oversettelser i Dhamma-biblioteket. Buddhistforbudet selger også norske bøker fra sitt kontor på Grønnlandsleiret 31 i Oslo.

Våre Dhamma-lenker

Dhamma-tekster

Ifølge Buddha er Dhamma en av de største gavene man kan gi. Det finnes mange gode samlinger av tekster og eBøker på nettet. Her er noen av dem.

YouTube-kanaler

Det finnes mange gode videoer fra erfarne lærere på YouTube. Disse gir læring, inspirasjon og motivasjon på en måte som kanskje er spesielt nyttig for nybegynnere.

Sutta-ressurser

Sutta (Sanskrit Sutra) er de originale læresetningene fra Buddha. Vår Theravada-tradisjon fokuserer på Pali-kanoen som er de eldste originale skriftene fra Buddha selv. Tekstene er svært omfattende. Nybegynnere kan ha nytte av å begynne med noen av studie-veiledningene lenket nedenfor.

Andre nyttige lenker